Rumpförstoring med implantat

Att operera in implantat för att förstora rumpan är ett mer komplicerat ingrepp än att transplantera fett. Men metoden är ett alternativ för dig som inte har så mycket överskottsfett att transplantera eller för dig som vill ha en betydligt större rumpa.


Rumpförstoring med implantat, likt en bröstförstoring, sker med silikonimplantat som placeras i eller ovanpå rumpmusklerna. Metoden är lämpad för dig som inte har så mycket överskottsfett som annars kan användas för att förstora rumpan med fettransplantation. Men implantat i rumpan innebär även en viss risk.

Rumpförstoring med implantat – så går det till

Operationen sker under narkos och kirurgen placerar ett snitt i vecket mellan skinkorna. Därefter skapas en ficka i vävnaden för att sätta in silikonimplantaten i rumpans övre del.

Du kan behöva vara borta från arbetet en längre tid efter operationen, omkring en månad, och ta det väldigt lugnt för att inte anstränga rumpmusklerna under tiden området läker efter operationen.

Risker med implantat

En rumpförstoring med transplantation är mer komplicerat än med fettransplantation och anses vara en så kallad högriskoperation. Detta på grund av risker för komplikationer och biverkningar.

Rumpmusklerna är mycket stora, de används flitigt och utsätts för mycket belastning. Implantaten utsätts därför också för stor påfrestning. Om du tränar hårt eller till exempel trillar på rumpan finns en risk att implantaten flyttar på sig. De kan då bli synliga på sidan eller generellt ge ett annat intryck än direkt efter operationen.

Eftersom ett snitt läggs nära analöppningen finns också en risk att såret blir infekterat.